sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Mihin tammikuu katosi?

Jonkinlainen horros on vissiin vienyt mukanaan, koska tuntuu kuin aika katoaisi käsistä. Tammikuussa on tapahtunut kuitenkin paljon. Aloitimme Rauhan asialla -ohjelmasarjan tekemisen kaahausteemalla Orimattilasta. Olin itse jetlagin vallassa ja silmät pysyivät vaivoin auki kuvauksissa. Ehkäpä siitä jotakin tuli, nähdään sitten kesäkuussa.

Työssä on ollut varsinaista tohinaa. Kalenteri kulkee jo pitkälle syksyssä, joka puolella Suomea oltaisiin kiinnostuneita työhyvinvoinnista, erityisesti työnilosta. Nostin tämänvuotisen työrauhanjulistuksen teemaksi toiveikkuuden ja yhteisöllisyyden, jotka ovat varsin mielenkiintoisia inhimillisen pääoman lajeja. Jokaisen ulottuvilla ja varsin vähäisin ponnistuksin toteutettavissa. Toki äänihuulia olisi liikuteltava ja ehkä myös oman päänsä pinttyneitä ajattelumalleja.

Eläkeiän nostoa ja työelämän laatua selvittelevät työryhmät antavat huomisaamuun ratkaisunsa, jos antavat. Kiinnostavaa! Itse kun ajattelisi, että jospa edes työkyvyttömyyden syihin saisimme pureuduttua ja sitä kautta hinaisimme keskimääräistä eläköitymisikää hiukan kauemmaksi. Väkisin on hankala ketään työssä pitää.

Ei kommentteja: