torstai 14. tammikuuta 2010

Los Angeles


Los Angeles oli hornankattila, autoja painoi yhteen suuntaan seitsemässä rivissä. Joka paikassa hirveä räminä ja melusaastetta muiden saasteiden seassa. Yövyimme lähellä Venicen kuuluisaa rantaa, josta löytyy myös ulkoilmatilassa muskelinrakennusvehkeet. Siellä rikkaat viettivät ranta-asunnoissaan iltaa. Mutta niinhän se on, että osaavatko he nauttia meren näkymästään rantahietikolla?

Hollywood oli aika kulahtanut, suorastaan eltaantunut lukuisine pornokauppoineen. Tähtikadulta bongasimme kuuluisuuksien nimiä. Kiinalaisen elokuvateatterin edessä puolestaan komeilivat käden- ja jalanjäljet erilaisilta kuuluisuuksilta. Olihan se kiva nähdä!

Ensimmäinen öljymiljardööri Paul Getty käytti miljardin hulppeaan rakennuskompleksiin vuoren laelle - upeaa arkkitehtuuria ja ihan mielettömän kaunista puutarhaa. Kaktuksista oli tehty yksi kokonaisuus: ”anopinpalleja" aseteltuina isompien kaktusten lomaan. Irvine Penin valokuvanäyttely entisajan työntekijöistä ja myös yhdestä ”hullusta”. Tämän päivän työntekijöistä ei saisi moisia tutkielmia, koska kaikki istuisivat vain tietokoneidensa ääressä.


Santa Monican rannalla katselimme vielä Tyynen meren aaltoja ja loputtomiin jatkuvaa hietikkoa. Se siitä, tänne oli vaikea tulla, mutta helppo lähteä turvatarkastusten puolesta.

Ei kommentteja: