torstai 14. tammikuuta 2010

San Diegon eläintarha



San Diego on yhdeksänneksi suurin kaupunki USA:ssa. Hotelli oli löydetty Hotwiren kautta (kahdelta 63 dollaria yö kahdella leveällä sängyllä) ja oli luksusta paitsi suihkusta valui kylmää vettä kahtena aamuna, koska turisteja oli erittäin vähän isossa rakennuksessa.

Eläinpuisto on kuuluisa ja olihan siellä kaikkea valtavalla alueella. Panda jäi mieleen, nelivuotias, joka oli siellä syntynytkin. pandat eivät ole luonnonoloissa mustavalkoisia, vaan niissä on myös punaisen vivahdetta. Flamingot hurmasivat minut värinsä vuoksi. Kaunis oranssi kaula, vaaleapunaista ja valkoista. Mikä ihme on sitonut minut ikuisesti oranssiin? Jo lapsena minulla oli ihana oranssivihreä villapusero, jota rakastin. Eikä lumo ole minnekään kadonnut. Eläintarha lähitienoo oi pullollaan museoita, vanhoja rakennuksia, ihanaa puutarhaa.

Valasristeilyllä näimme pari harmaavalasta, mutta aika kaukaa. Delfiinit kyllä hiukan aikaa seurasivat laivaa. Lisäksi vielä la Jollan upea ranta-alue, jossa oli uskomattoman kauniita puutarhoja.

Ei kommentteja: