perjantai 23. marraskuuta 2007

Tuohtumusta ilmassa

Olisi pitänyt pyytää kommenttini tarkistettavaksi toimittajalta. Sähköisessä lehdessä lukee, että pakkolaki on yksi esimerkki työelämän koventuneista otteista. En nimittäin kommentoinut pakkolakia, vaan työelämän negatiivisia piirteitä. Sanoin vielä, että en voi siihen ottaa kantaa, koska olen seurannut Tehyn uutisia vain sanomalehdistä. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Sen sijaan kyllä sanoin, että tuntuu huonolta, että oville kolkuttelee ulosottomies työhön hakemaan. Hyvä ja vastuullinen henkilöstöpolitiikka on tulevaisuuden kilpailutekijä, siihen sisältyy myös se, että osataan puhua ratkaisukeskeisesti eikä toisia syyllistäen.

Työelämä on mennyt todella alamäkeä erilaisten barometrien mukaan mm. mielekkyyskehityksen ja psyykkisen kuormittuneisuuden osalta, vaikka jyrkkyys on taittunutkin. Kuitenkin myös positiivisia piirteitä on nähtävissä. Niitä olen itse yrittänyt nostaa esiin kirjoissanikin. Tällä viikolla on tullut painosta kirjani Työrauhan julistus - miten olla ihmisiksi esimiehenä ja alaisena.

Kirjoitan viestiä toimittajalle. Hän vastaa, että "toimittajilla on tapana rajata ja tiivistää. Nopeat puhelinhaastattelut voivat olla vaikeita haastateltaville. Ollaan tarkempia ensi kerralla."

Ei kommentteja: