perjantai 23. marraskuuta 2007

Kummallinen päivä 21.11

Ensiksi suuren yleisön edessä tiikerinloikkaa työniloon. Yli sadan hengen kuulijakunta taputtaa ennen jokaista taukoa, antaa positiivista palautetta. En ole aikoihin kokenut semmoista ihanaa fiilistä. Väliajalla he antavat palautetta ja kertovat omista kokemuksistaan: 100-vuotiaana kuolleesta vaarista, joka vielä 95 -vuotiaana kynti hevosella peltoja. Hänen isänsä on nyt 90 ja sai juuri ajokortin vielä viideksi vuodeksi. Elämään on mahtunut jo kolme syöpääkin, joista yksi meinasi käydä kohtalokkaaksi lääkärin hoitovirheen vuoksi, mutta niin vaan sinnitteli henkiin teho-osastolla. Elämänhalu oli niin valtava.

Toisaalta setvin siinä välissä erään työyhteisön pulmallista tilannetta, joka on jatkunut jo pitkään. Uskomaton määrä hukattuja resursseja, luovimista ja välttelemiskäyttäytymistä.

Kolmanneksi käynti mahdollisen sijoittajan luona tekemässä tunnetuksi työhyvinvointiyhtiö HyWiniä ja hankkimassa osakepääomaa. Pelkästään usko ei riitä vakuuttamaan hankkeen kannattavuudesta. Tiukkojen kysymysten jälkeen lupasimme tarkentaa visiotamme, tehdä asiakasanalyysiä ja liiketoimintasuunnitelmaa.

Neljänneksi vastaamista toimittajan tendenssimäisiin kysymyksiin työelämän tilasta. Että jaksaminen työelämässä on vaakalaudalla, että ihmiset haluaisivat turvallisuutta, että saneerataan, että olisiko globalisaatio avainsana, ovatko työnantajat koventaneet otettaan. Entä pakkolaki? En minä voi kaikkiin kysymyksiin vastauksia antaa, koska olen itsekin Tehyn tilanteesta saanut tietoa vain lehdistä. Onhan meillä myös positiivisia asioita ilmassa, ei vain kielteistä.

Ei kommentteja: