torstai 29. tammikuuta 2009

Kouluni alkoi aapisetta

Aamulehdessä kerrottiin tänään, että Nokialla vanhemmat olivat kirjelmöineet opettajasta, joka kohtelee kaltoin poikia. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti keskiviikkoiltana, että asian selvittämiseksi aloitetaan tukitoimet. Vanhempien toiveesta ei ketään opettajaa kuitenkin voida erottaa.

Tuli mieleen oma kansakoulun tikkuinen alkutaipaleeni. Vanhemmat olivat sopineet, etteivät laita lapsiaan kouluun, koska halusivat alakoulun opettajan eroa hänen erikoisten opetusmenetelmiensä vuoksi. Naisopettajalla oli varsin selkeä käsitys koulun opetustehtävästä: koulussa piti opettaa uskontoa, laulaa virsiä seisaaltaan ja välillä levätä. Nukkumatunnin aikana poika makasi paripulpetin kannella ja tyttö penkillä. ”Pöljät pojat” saivat istua kuunteluoppilaina takapenkillä, ilman pulpettia.

Lakko ei ollut aukoton, vaan jotkut menivät kuitenkin kouluun. Niinpä itsekin jouduin toisena päivänä hänen eteensä. Opettaja kosti ensimmäisen päivän poissaolon siten, ettei antanut meille poissaolleille aapista. Se oli kova paikka.

Kolmen viikon kuluttua opettaja kuitenkin joutui lähtemään. Helpotus oli suuri, kun uusi opettaja antoi aapisen meille lakossa olleillekin.

Ei kommentteja: