keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Taas kerran koulutettiin

Olen palaamassa Kuopion ja Joensuun opetuskeikoilta. Matka oli ihana sikälikin, että löysin vanhan opiskelukaverin Itä-Suomen yliopiston rehtorista. Hän oli aloittanut tiedotusopin opinnot samanaikaisesti vuonna 1971 Tampereella, mutta sittemmin vaihtanut aluetieteeseen. Niinpä hassua kyllä, heillä on kaksi rehtoria ja kumpainenkin on jollakin tavalla tuttuni, koska toinen heistä taas kirjoitti Vaalasta yhtäaikaa ylioppilaaksi ja oli jo keskikoulussakin samalla luokalla. Häntä tosin en tavannut, koska työ oli vienyt eilen Helsinkiin.

Mutta jälleen koulutetaan luonnetta. Juna seisoo Jyväskylässä eikä hievahdakaan. On kuulemma tapahtunut alle jääminen. Melkein hermot jo reistailevat, kun klo 21 piti olla Tampereella, mutta nyt päästään vasta Jyväskylästä.

Selitykset ovat eriä, mutta kahtena peräkkäisenä päivänä junat ovat reilusti myöhässä. Ehkäpä minun täytyisi hommata vielä yksi ammatti, jossa ei tarvitsisi matkustella? Mutta hei, minähän olen jo keskimääräisessä suomalaisessa eläkeiässä. Entäs se vaihtoehto?

Ei kommentteja: