maanantai 18. helmikuuta 2008

Olet tyhmä

Viime viikolla karautin sumussa Ideaparkin parkkipaikalle aamutuimaan. Oli tarkoitus käväistä pitämässä henkilökunnalle ennen liikekeskuksen avautumista luento Tiikerinloikka työniloon. Ja tulihan se pidettyä, Matti Heikkilä puolestaan valaisi fyysistä puolta. Että suomalaisen kunto riittää 6 tunnin työpäivään.

Oli tosi hienoa saada niin paljon porukkaa - 140- ensimmäiseen tilaisuuteen, niitä on tarkoitus jatkaa. Kunnes tulin autolleni. Ikkunassa oli lappu yliopiston henkilöstöpysäköintilapun vieressä. Pahvinpalalle oli kirjoitettu:

OLET TYHMÄ JA HUONO KUSKI.

Ensimmäinen ajatus oli: SYYLLINEN. Olin pysäköinyt huonosti, vein kahden auton tilan. Mutta seuraava ajatus olikin kiukku: että on joku nähnyt vaivaa lapun tekemisessä, parkkipaikkahan on ihan tyhjä. Viesti ei mennyt perille, vaan sai aikaan ärsyyntymisen. Vannoin jo kiivaasti mielessäni, että olkoon koko Ideapark.

Sitten aloin pohtia, mitä siinä olisi pitänyt seistä, jotta viesti olisi mennyt perille ja minkälainen ihminen sen siihen oli jättänyt.

Entä jos olinkin pysäköinyt HÄNEN paikalleen? Rutiinit siis rikkoutuivat jo aamusta...

Looginen ajattelija olisi ehkä kirjoittanut: Pysäköi tarkemmin ruudun sisään, olet 45 cm kalkkiviivan väärällä puolella.

MIES ehkä olisi tekstannut: Nainen, opettele ajamaan autoa! (jos olisi viitsinyt hakea paperia ja nähdä kirjoittamisen vaivan.)

Ratkaisukeskeisen koulutuksen suorittanut olisi laittanut: Hyvä ystävä, parkkipaikka täyttyy päivän mittaan, olisi mukava, jos käyttäisit seuraavalla kerralla vain yhden ruudun!

Mitä muita vaihtoehtoja, mietipä itsekin!

Ei kommentteja: