maanantai 28. tammikuuta 2008

Naftaa nenässäkin

Jos oli bensaa auton tankissa, niin nyt on naftaa tallissa ja vähän muuallakin. Semmoinen on työnjälki huoltoliikkeessä. Taustahan oli sellainen, että MIES vahingossa bensaa dieselin sijaan tankkiin laski, mistä syystä se hinattiin huoltoliikkeeseen putsattavaksi. Tarina ei siihen päättynyt: uudesta autosta loppui veto . Vakaudensäätövalo ESP välkkyi kovasti kurveissa eikä tielle kurvatessa autojen sekaan ottanut kiihtyäkseen. Alkoi huolettaa, että jää alle…


Siksi ajattelin käyttää sen Valkeakoskella Citikkahuollossa (en enää vie kuin pakon edessä Vehoon). Pojat eivät ensiksi meinanneet löytää vikaa, mutta kerrottuani lopulta väärästä tankkauksesta, vika välittömästi löytyi. Tyhjentämisen jälkeen olivat Veholla kytkeneet väärin päin ABS-jarrujen ja vakaudensäädön johdot. Ilmankos ei kiihtynyt, mutta olisivatko jarrutkaan pelanneet. Eivät.

Eikä siinä kaikki. Vein sen taas huoltoon – Valkeakoskelle-, kun kilometrit tulivat täyteen. Kyselivät minulta autoa hakiessa, ettenkö ollut naftan hajua tuntenut. Haisihan se rutosti, mutta ajattelin sen lemun jääneen tyhjennyksestä. Ei se siitä johtunut, vaan sieltä oli korkki unohtunut sulkea Vehossa riittävän tiukasti ja kas, kun tankki tuli täyteen oikeaa polttoainetta, niin se hölskyikin takapenkin taa sun muualle. Ja nyt sitä on autotallissa, pihalaatoilla, yms.

Siis kiitos vaan ihana merkkihuolto hajuista ja vaivoista. Harmitti maksaa 200 euroa moisesta tyhjästä.

Ei kommentteja: