maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulurauhaa – työrauhaa vuodelle 2010

Hyvät siskot ja veljet!
Jouluna on lupa rauhoittua. Jouluna on lupa syödä. Jouluna on lupa nauttia hyvien ystävien seurasta. Ja myös katsella ihanaa satua sulavasta lumiukosta ja kuunnella hyvää musiikkia. Jouluna on lupa irtautua arjesta, pukea ylle juhlavaatteet ja juhlamieli: olen olemassa, nautin elämästä tässä ja nyt, siispä kiitos!

Annetaan siis hihnan hiukan luistaa, me tunnolliset, muutosten tainnuttamat, psyykkisesti räytyneet, aamuyöstä heräävät, kaikkensa antaneet ja joskus jopa tyhjiin puristetut. Me, jotka hajamielisyyksissämme olemme tulleet työpaikoillemme miehen alushousuissa (huomasin vasta työpaikan vessassa, että alaosa oli jotenkin löysä), puserot nurinniskoin, jättäneet kännyköitämme mitä kummallisimpiin paikkoihin, osallistuneet vääriin kokouksiin ja ajaneet rutiinilla työpaikallemme, vaikka osoite olisi pitänyt olla jossain Helsingissä.

Aloittakaamme uusi vuosi onnistumisspiraalilla! Ihanaa, kun on työtä, mitä tehdä. Työkavereita, joilta saa tarvittaessa apua. Esimiehiä, jotka jaksavat kannustaa, tukea ja uskoa meidän aikaansaannoksiimme. Oppilaita, jotka suorastaan imevät meiltä kaiken tiedon ja palavat halusta päästä soveltamaan sitä käytäntöön. Muutoksia, joilla saa bodata aivojaan ja korjata vanhentuneita käytäntöjä, ehkäpä saada lisää myös virkeitä elinvuosia dementoitumisen sijaan. Mahdollisuuksia saada oppia tuntemaan uusia mielenkiintoisia ihmisiä.

Tuokoon uusi vuosi tullessaan myös stressiä, sillä ilman sitä elämästä tulee ikävää. Tuokoon se myös ristiriitoja, joiden ratkaisemisen jälkeen energia virtaa ja olo tuntuu helpottuneelta. Tuokoon se mukanaan myös mahdollisuuden rauhoittumisen hetkiin, jolloin voimme nauttia työmme tuloksista ja kerätä voimia uusiin ponnistuksiin.

Tuokoon uusi vuosi myös innostusta ja iloa, vastavuoroisuutta ja toisten auttamista kiireen hetkinä.

Toivotan teille kaikille valoa, iloa, toiveikkuutta ja rauhaa!

1 kommentti:

Melker-setä kirjoitti...

Löysiä kalsareita, vähemmän kireetä pipaa ja nukuttuja öitä toivottaa myös Melker-setä!