sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Muutakin kirjallisuutta



Stand up -taiteilija Anitta Ahonen kertoi työhyvinvointivalmentaja-koulutuksessa, että hän haluaisi puhelimen, joka olisi tehty puhumista, ei kuvaamista varten. Mistään ei sellaista ollut löytynyt.

Kerroin, kuinka minäkin halusin puhelimen, jossa ei ollut kameraa. Mutta niin siinä kävi, että minun piti vain hyväksyä tilanne. Tänä päivänä ehdottomasti oletetaan, että puhelimella otetaan valokuvia.

- Se ei välttämättä ole paha juttu, sanoin. Olin nimittäin metsässä marjassa ja huomasin mielettömän ison rupisen sammakon. En ole ikinä nähnyt moista jättiläistä. Se istui vain paikallaan minuuttitolkulla, oikoi komeita reisiään, vilkutti minulle silmää ja tuijotti suoraan luomiensa raoista. Ihmettelin, miten se jaksoikin olla hievahtamatta koko sen ajan, kun opettelin ottamaan lähikuvia. Tekninen lahjakkuuteni nimittäin vaati monenlaista sompaamista, ennen kuin sain ensimmäistäkään otosta.

- Professorin kannattaisi lukea joskus muutakin kirjallisuutta kuin tieteellistä tekstiä. Ehkä se sammakko odotti suudelmaa… tokaisi Anitta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kannattaisi pikkuisen opetella kamerankin käyttöä, kun kuvasta ei oikein saa selvää onko kuvassa Walesin prinssi ja vai edesmennyt prinssi Bertil naapurista.