keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Ei pidä alistua -kampanja

Upeata, että Työ-ja elinkeinoministeriö piti eilen tiedotustilaisuuden hyvän työn manifestista. Tulee mieleen oma Työrauhan julistuksemme.

Heinolalainen yrittäjä kirjoitti minulle Hesarissa olleen vieraskynä-kirjoitukseni (20.4.2009) innoittamana seuraavasti:

”Kun olemme yhteisellä asialla ja tietoisina omissa töissämme, toivon ihmisten löytävän sisäisen ilon kaikkeen tekemiseen. Myös alitajuinen viesti on tärkeää, koska sekin vaikuttaa mieleen (masennus) ja tukielinsairauksiin eli selkärankaan (alitajunta). Siksi on hyvä, että viestiminen on selkokielistä ja suoraa, kuten kirjoituksessanne oli. Toivon myös että työnantajajärjestöt yms. löytävät kampajoihinsa vielä positiiviset nimiteemat kuten esim. kampanja Emme irtisano ketään (alitajuinen viesti astuu esiin, kun ottaa emme sanan pois) => Me työllistämme työntekijämme-kampanjaksi tai kampanja Älä ruoki lamaa (jälleen viesti alitajuisesti, kun ottaa älä sanan pois) => Nosta Suomi Ylös-kampanjaksi. Siksi kaikella viestillä on yhteys omaan ja muiden hyvinvointiin eli terveyteen. ”

Niinpä aloinkin pohtia, mitä tilalle tähän hyvän työn manifestiin? Ei pidä alistua: voisiko se olla Voin vaikuttaa hyvinvointiini?

Ei kommentteja: